Heel Arnhem Leest!

Voor een gemaakt persbericht om diverse activiteiten aan te kondigen tijdens De Week van Lezen en Schrijven, gebruikte ik voor de lokale media een eerder gemaakt beeld uit de beeldbank van Rozet.

Persbericht

Van Leesestafette tot gratis Zoekboek

Van 8 tot en met 15 september staat Arnhem volledig in het teken van de Week van Lezen en Schrijven met de campagne ‘Heel Arnhem Leest!’. Deze week biedt een rijk scala aan activiteiten om het belang van lezen, schrijven en basisvaardigheden onder de aandacht te brengen, essentieel voor persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke deelname. Ook Rozet biedt deze week een gevarieerd programma voor jong en oud!

Leeschallenge in Rozet Presikhaaf

In Presikhaaf kunnen inwoners deelnemen aan een spannende Leesestafette met het kinderboek ‘Mees Kees, een pittig klasje’. Rozet daagt ouders en kinderen uit om samen te lezen. Ook als je de Nederlandse taal niet zo heel goed beheerst, kan je aan deze challenge deelnemen. Vanaf 27 augustus is het boek al op te halen bij Rozet Presikhaaf. Het team dat als eerste het boek vijf keer door heeft gegeven, wordt als winnaar bekend gemaakt op woensdagmiddag 11 september om 14.00u. Er zijn leuke prijzen te winnen! 

Zoekboek in 10 talen gratis cadeau

Tijdens ‘Heel Arnhem Leest!’ wordt door het leesbevorderingsprogramma BoekStart het vrolijke Zoekboek in 10 verschillende talen uitgedeeld op bijvoorbeeld consultatiebureaus en is het tevens gratis verkrijgbaar bij alle Rozet-locaties. Op 11 september van 10.30 tot 12.30 uur delen de Arnhemse partners en Rozet gratis het Zoekboek en lettersoep aan bewoners uit de wijk op de markt in Malburgen uit. Op de markt is dan ook wethouder Nerminda Kundic aanwezig om het boek mee uit te delen en in gesprek te gaan met ouders en passanten over het belang van taal en lezen.

Opening van het Taal & Pen Café: Schrijven voor NT2’ers

Wil je beter leren schrijven in het Nederlands? Of ken je iemand die dat wil? Dan is het Taal & Pen Café misschien iets voor jou! Op 11 september opent Rozet een nieuw schrijfcafé voor NT2’ers met een B1-taalniveau, mensen die zich in het Nederlands als tweede taal al prima redden. In dit café kun je onder begeleiding van een ervaren taalvrijwilliger je schrijfvaardigheid verder ontwikkelen. Het Taal & Pen Café is van 10.00u tot 11.30u in het Rozet Centrum. Kun je er niet bij zijn op de startdatum? Meld je dan toch aan. We kunnen dan samen een andere oplossing zoeken. Stuur een e-mail naar basisvaardigheden@rozet.nl

Alle Rozet activiteiten zijn te vinden via www.rozet.nl/heelarnhemleest

Share