De Vijfde Wiek

Op vrijdag 10 september om vijf over vijf is bij Molen de Kroon het nieuwste beperkt gebrouwen 5-granenbiertje van Brouwerij Durs gepresenteerd. Een lang gekoesterde wens van samenwerkende partners is uitgekomen: Vijfde Wiek is een feit, een verwijzing naar de mensen die de molen draaiende houden. Molen de Kroon bestond in 2020 anderhalve eeuw op haar plek in de wijk en zocht naar iets speciaals om dit jubileum te vieren, maar vanwege de coronacrisis kwam niets echt van de grond. Verhuurder Volkshuisvesting kwam met het verzoek aan haar huurders iets terug te doen voor de wijk, en zodoende werden de gesprekken tussen de brouwerij en de molen over een Klarendalse biertje alsnog opgepakt.

Klarendalse molen shirt

Wat ook exclusief is, een nieuw T-shirt van Okimono; wie kent de shirts van dit Arnhemse bedrijf met winkel in de wijk niet. De Vijfde Wiek was aanleiding om eens over een mooi molen shirt te gaan nadenken. “We liepen al 10 jaar rond met het idee om een keer iets met ‘onze’ Klarendalse Molen te doen, dus de animo was er!” aldus Okimono man Gerrit Weeren. Grafisch ontwerper Lucas van Hapert, vooral bekend met zeefdrukken van Utrechtse beelden, maar sinds kort woonachtig in Velp (toch een beetje Arnhem), is bereid gevonden om met een mooi design te komen in zijn stijl.

Terwijl de wereld nog van niets wist, zijn de T-shirts voor het allereerst door vrijwilligers gedragen (Carola op de foto!) tijdens de presentatie van de Vijfde Wiek, geschonken door Okimono. Pas daarna is het via hun nieuwsbrief gepresenteerd aan de fans en vanaf dat moment is de molenwinkel een fysiek verkooppunt van het Okimono shirt. Ook hier komen de opbrengsten ten goede aan de molen en ook hier geldt: zolang de voorraad strekt!

Lucas van Hapert heeft ook werkelijke zeefdrukken achtergelaten bij de molen van het ontwerp: gelimiteerd gedrukt (maar 25 keer!), ingelijst en gesigneerd. De Klarendalse molen barst van de exclusiviteit!

Share